Send forespørgsel

Bent Fabricius-Bjerre

Bent Fabricius-Bjerre er manden bag nogle af de mest kendte og elskede musikstykker i Danmark – heriblandt ”Alley Cat” og ikke mindst temaerne fra både ”Matador” og ”Olsenbanden”. I efteråret 2016 stod han desuden for musikken til musicalen ”Det Seje Singleliv”.

Ønsker du at booke Bent Fabricius-Bjerre til jeres næste arrangement? Så er du altid meget velkommen til at kontakte os via bookingformularen på denne side. Vi vil vende tilbage hurtigst muligt med information og pris på Bent Fabricius-Bjerre.

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon +45 4615 3700, for mere information omkring priser og ledighed.

Derfor skal du booke Bent Fabricius-Bjerre

Nævn navnet Bent Fabricius-Bjerre – og mange danskere begynder næsten af sig selv at nynne strofer af temaet fra alle tiders største TV-seriesuccesser: ”Matador”, filmserien med ”Olsen Banden” eller måske ”Alley Cat”.

Ingen er i tvivl om, hvem Bent er – og dét med god grund! Han er en sand legende på den danske musikscene og står bag en masse kæmpe hits, der indgår i den danske sangskat. På mange måder er Bent et idol, en stjerne og en unik musiker, som hele Danmark har et forhold til. Dertil har han vundet adskillige priser, der tæller en Grammy, en Danish Music Award, en Dansk Filmakademis Ærespris, en Æresbodil, en Æresrobert, Årets Verdensdansker m.fl.

Bent Fabricius er på alle måder eminent musisk godfather, som stadig imponerer, inspirerer og leverer musik i topkvalitet.

Bent Fabricius-Bjerres største hits

– Matador (1978), temasang

– Olsenbanden (1968), temasang

– Alleycat (1963)

– Forelsket i København (1960)

– Poeten og Lillemor (1959), tema

Book Bent Fabricius-Bjerre

Book en koncert med Bent Fabricius-Bjerre ved at udfylde Forespørgsels-skemaet i højre side.

Endnu mere om Bent Fabricius-Bjerre

Bent Fabricius-Bjerre – også kendt under kunstnernavnet Bent Fabric – er direktør, komponist og pianist uddannet fra Det Kongelige Musikkonservatorium. Han har produceret og spillet en hel del temasange til flere store danske film og programmer. Få har været så produktive, både hvad angår mængde og kvalitet, som Bent, der i en ung alder hurtigt fandt sig til rette med musikken. Af filmtemaer har Fabricius-Bjerre blandt andre komponeret: ”Poeten og Lillemor”, ”Forelsket i København”, ”Støvsugerbanden”, ”Olsen Banden”, ”Jeg Er Sgu Min Egen” samt temaet til TV-serien ”Jeopardy”.

Men i 1960 fik Bent Fabricius-Bjerre sit internationale gennembrud med ”Alley Cat”, der oprindelig blev skrevet til hans egen TV-udsendelse ”Omkring Et Flygel”. Melodien blev også et hit uden for Danmarks grænser, blandt andet i USA, hvor han modtog den eftertragtede Grammy. Også musicals er præget af Bent Fabricius-Bjerres musik. Blandt andre skal nævnes: ”Ja Mor, Nej Mor”, ”Prinsen & Korpigen”, ”Ester”, ”Harry & Kammertjeneren” og ”Hofskandalen”.

Bent Fabricius har også udgivet adskillige albums, der tæller ”Fairytales”, ”Harry & Kammertjeneren”, ”Klaver Med Mer’”, ”Forelsket i København”, ”Hofskandalen”, ”Jukebox” og mange flere.