Hans Engell

Foredragsholder l Politisk kommentator l Forfatter

Om Hans Engell:

  • Kan bookes til Folkemødet 2020

Book Hans Engell:

Om Hans Engell:

Politisk kommentator, forfatter, tidligere minister, politiker og chefredaktør. Hans Engell har en masse oplevelser og erfaringer at tære på, når han også tilføjer foredragsholder til CV’et.

Ønsker du at booke Hans Engell til jeres næste arrangement? Så er du altid meget velkommen til at kontakte os via bookingformularen på denne side. Vi vil vende tilbage hurtigst muligt med information og pris på Hans Engell.

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon +45 4615 3700, for mere information omkring priser og ledighed.

Derfor skal du booke Hans Engell

Få ved mere om dansk politik end Hans Engell. I over 30 år har han været en del af Christiansborg og fulgt alt på nærmeste hold som journalist, toppolitiker og medlem af Schlüter-regeringernes inderkreds. Han er i dag en af landets mest anerkendte politiske kommentatorer og har i flere bøger berettet om livet bag Christiansborg-murene.

Det er de samme temaer, der leveres, når Hans bookes som foredragsholder. Han tager publikum med bag facaden, når han udfordrer, provokerer og sætter de små grå i gang. Essentielle emner i dansk politik, der får dig til at undres, gennemtænke, tvivle og garanteret også sætte spørgsmålstegn. Book Hans som foredragsholder med følgende foredrag: ”Erhvervsliv og Christiansborg på kollisionskurs”, ”Hvad skal Danmark leve af?”, ”Magtspillet i Danmark: Hvem bestemmer?”, ”Demokratiets tilstand i Danmark” og ”Har fagbevægelsen en fremtid?”, ”40 år med forbehold: Danskerne og EU” og ”Dansk politik her og nu – Hvad sker der og hvorfor?”

Hans Engell er kendt fra

  • Politisk kommentator (2020-), TV2
  • Den perfekte Statsminister (2013), Artpeople
  • Farvel til Slotsholmen (2008), Gyldendal
  • På Slotsholmen (1997), Lindhardt & Ringhof
  • Konservativ leder (1993-1997)
  • Justitsminister (1989-1993)
  • Forsvarsminister (1982-1987)

Book Hans Engell

Book et foredrag med Hans Engell ved at udfylde Forespørgsels-skemaet i højre side.

Endnu mere om Hans Engell

Hans Engell er uddannet journalist på Berlingske Tidende i 1971. Derefter fungerede han som pressechef for Poul Schlüter og de konservative i 1978-82. Yderligere var han forsvarsminister i fem år fra 1982-1987, Justitsminister 1989-1993 og formand for Den Konservative Folketingsgruppe, statsrevisor samt partileder.

Efter årtusindeskiftet, har Hans i 2000-2007 været administrerende chefredaktør for Ekstra Bladet og siden 2007 været at opleve som både politisk kommentator, forfatter og foredragsholder.

Foredrag med Hans Engell

  • Efter valget har Danmark fået den smalleste regering i en menneskealder. Hvor længe holder den?  Hvad bliver de mest centrale emner i dansk politik det næste år? Kommer Dansk Folkeparti nogensinde i regering? Bliver Mette Frederiksen den næste statsminister? Tag med bag facaden i dansk politik her og nu med en af landets mest erfarne politiske kommentatorer.

  • Millioner er på flugt i vores del af verden. Hundredtusinder forsøger at komme over Middelhavet til EU-landene herunder Danmark. Dansk udlændingepolitik er et af de allermest brændende og svære debatemner.

    Hvad er fakta? Udfordringer og risici? Muligheder og problemer?  Kan Danmark overhovedet håndtere de store indrejsetal ? Hvad betyder det, at Danmark i dag og de kommedne år bliver et endnu mere multietnisk samfund?

    Spændende debat om et af tidens allermest aktuelle emner.

     

  • Der har aldrig været så få erhvervsfolk i Folketinget som i dag. Har vi brug for flere erhvervsfolk i politik og flere politikere i erhvervslivet? Er det politikerne på Christiansborg, der ikke forstår erhvervslivet eller er det erhvervslivets folk, der ikke fatter den politiske dagsorden?

    Stadig færre politikere har i dag en personlig baggrund eller erfaringer fra erhvervslivet. Christiansborg styres af akademikere og erhvervslivet klager over, at politikerne ikke forstår virksomhedernes vilkår. Er politik ved at blive noget for den akademiske elite – og hvad betyder det for erhvervslivet og vælgerne?

  • Kina, Indien og USA sætter konkurrencemæssigt Danmark og danskerne under pres. Hvad betyder globaliseringen for vores arbejdspladser? Og for vores fremtid? Hvad skal vi leve af om 20 år, hvis investeringer og arbejdspladser flytter til Sydamerika, Østeuropa og Fjernøsten?

    Få en grundig analyse af disse års udfordringer for dansk erhvervsliv, organisationer, politikere og os danskere.

  • Vi lever i et frit land, hvor alle har lov at sige sin mening. Men er det nu også korrekt? Gælder ytringsfriheden ubegrænset eller hvor kan det koste jobbet ?

    Hvordan er ytringsfriheden i den offentlige sektor? Skal medarbejdere og ledere altid være tavse? Eller skal de på banen og selv sætte dagsorden?

    Hvor går grænserne mellem den samfundsnyttige whistleblower og lovbryderen? Hvad er mediernes forventninger? Den offentlige sektor er klemt mellem politikere, stramme budgetter, medier og brugere.

    Hvilke hensyn skal der tages? Og hvor går grænserne for, hvad de offentlige medarbejdere skal finde sig i? Har vi ikke brug for, at offentlige medarbejdere og ledere er mere aktive og synlige i debatten og bruger deres erfaringer?

  • Hvem bestemmer? Er det politikerne, medierne, spindoktorerne, embedsværket, EU, organisationerne eller måske vælgerne? Magten flytter hele tiden. I dag er det helt andre aktører, der har indflydelse på den politiske dagsorden end for 10 år siden.

    Hvor godt går det egentlig med dansk folkestyre?

    Stadig færre er medlemmer af et politisk parti, Folketingets består efterhånden kun af DJØF´ere.  Politikere og embedsmænd ligner hinanden. Den politiske debat er flyttet fra forsamlingshusene til medierne – og hvor meget bestemmer journalisterne egentlig?

    Vær med til at tage temperaturen på demokratiets tilstand i Danmark – hvem bestemmer hvad, og hvor mange bestemmer ingenting?

    .

  • LO skal have ny formand til oktober - men har fagbevægelsen nogen betydning og fremtid?

    Fagbevægelsen er en afgørende aktør, når vi taler den danske model. Men hvad sker der, når medlemmerne flygter og politikerne ikke vil lytte? Har fagbevægelsen overhovedet en fremtid og hvad skal der til, for at det faglige fællesskab igen bliver en stærk, dagsordensættende samfundsaktør?

    Fagbevægelsen er på mange måder i krise, men har stadig hundredtusindvis af medlemmer. Hvad er vejen ud af krisen? Hvad kræver det, hvis den danske fagbevægelse igen skal spille en helt central rolle?

    Aktuelt oplæg og debat op til det kommende formandsvalg i LO.

Det siger de om Hans Engell:

  • .

    "Vi følte os underholdt - et godt relevant og spændende foredrag. "

    Spar Nord

Book Hans Engell

Send os en uforpligtende forespørgsel på Hans Engell og få lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Derfor skal du booke via os:

  • Hurtigt svar på forespørgsler
  • 20 års erfaring med booking
  • Altid uforpligtende forespørgsel
  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.