Kurt Strand

Journalist l Ordstyrer l Foredragsholder

Derfor skal du booke via os

 • Hurtigt svar på forespørgsler
 • 20 års erfaring med booking

Book Kurt Strand:

Om Kurt Strand:

Han er bagmand på sprogprisen.dk, har skrevet adskillige journalistuddannelsesbøger og er på alle måder en ekspert i det danske sprog om de journalistiske teknikker. Kurt Strand er også aktuel med foredrag inden for medier, politik og mere.

Ønsker du at booke Kurt Strand til jeres næste arrangement? Så er du altid meget velkommen til at kontakte os via bookingformularen på denne side. Vi vil vende tilbage hurtigst muligt med information og pris på Kurt Strand.

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon +45 4615 3700, for mere information omkring priser og ledighed.

Derfor skal du booke Kurt Strand

Kurt Strand er en af landets helt store danske journalister, der efter en tid i DR, adskillige års efteruddannelse – og som vinder af Kristian Dahls Mindelegat, ”Den Lille Cavlingpris” – har gjort sig bemærket som en dygtig formuleringsekspert, der værner om det danske sprog. Foruden en journalistuddannelse har Kurt også et kæmpe ”repertoire” af journalistiske og formidlingsmæssige kurser bag sig, som han kan trække på som foredragsholder.

Kurt Strand er en af landets mest kompetente ordstyrere – oplev ham enten til heldagskonferencer, debatarrangementer, seminarer eller paneldebatter. Han underviser også i bl.a. interviewteknik og holder foredrag om mediernes aktuelle udvikling. Aktuelle foredrag er lige nu ”Mediernes magt – magten over medierne”, ”Fra finanskrise til formidlingskrise”, ”TV bag facaden”, ”Ytringsfrihed – hvad er meningen?” og ”Den politiske biografi”.

Kurt Strand er kendt fra

 • Interview for journalister (2014), Forlaget Ajour
 • Orden i Kaos (2012), Lindhardt & Ringhof
 • Presselogen (2011-2012), TV2 NEWS
 • Poul Schlüter, det var vel ikke så ringe endda (2011), People’s Press
 • Connie Hedegaard – ikke blot til pynt (2005), Høst & Søn
 • Interview for journalister (2004), DR & Lindhardt & Ringhof

Book Kurt Strand

Book et foredrag med Kurt Strand ved at udfylde Forespørgsels-skemaet i højre side. Kurt Strand kan også engageres som vært eller ordstyrer.

Endnu mere om Kurt Strand

Den seneste tid har Kurt Strand især haft fokus på videreformidling i form af foredrag, bøger og debatter. Han har mange års erfaring med at undervise på højskoler, universiteter og journalistuddannelser og er derfor en erfaren herre, der sikrer stor faglighed, professionalisme og seriøs tilgang til det journalistiske stof.

Kurt Strand er tidligere vært på DR1’s ugentlige interviewprogram, ”Profilen”, samt ”Deadline”, DR2, og tidligere endnu: radioreporter på P1, P3 og Københavns Radio og skrivende journalist. Senest har man i 2011 og 2012 kunnet opleve Kurt som vikar på TV 2 NEWS’ ”Presselogen”.

Kurt Strand har skrevet flere bøger om journalistik, medier og politik, bl.a. “Spørg bedre”, 1998, “Journalismens meningsløse ulidelighed”, 2000, “Interview for journalister” 2004 og 2009, “Connie Hedegaard – ikke blot til pynt”, 2005.

Foredrag med Kurt Strand

 • Stadig flere medier kæmper om vores opmærksomhed. Klassiske væsentlighedskriterier er under pres især i tv, og foredraget beskriver, hvordan journalistik ofte er styret af alle mulige andre end journalisterne selv. Tilmed har flere medier skiftet rollen som samfundets ”vagthund” ud med en rolle som ”jagthund” – og rollen som den fjerde og kontrollerende statsmagt får mindre betydning. 

 • Var det min skyld, at min pension blev udhulet under finanskrisen? Er det måske mig, der har investeret mine penge i islandske spekulantbanker, færøske lakseeventyr og vietnamesiske demokratiprojekter? Og hvorfor fik jeg først besked, da det alligevel var for sent? I foredraget reflekterer Kurt Strand over finanskrisen, som også var en formidlingskrise og et wakeup-call til vores blinde tro på vækst.

 • Hvad foregår der, før kameraet tændes? Hvad sker der i kulissen, når et direkte interview ruller over skærmen? Og hvad taler interviewer og interviewperson om før og efter et interview? Med masser af eksempler fra det seneste årti fortæller Kurt Strand om tilblivelsen af nyhedsudsendelser, interviewprogrammer og andre typer udsendelser. Foredraget er baseret på Kurt Strands egne, konkrete erfaringer og på hans bog ”Interview for journalister”.

 • Medierne har kredset om det samme emne i flere aktuelle sager. Senest var det under terroren ved Charlie Hebdo, hvor vi følte med det franske folk. Ikke mindst oplivede det minderne om da Dannebrog blev brændt af, trampet på og revet itu under ”Muhammed-krisen” i begyndelsen af 2006. Det er blevet tindrende klart, at ytringsfrihed ikke er en selvfølge – hverken i Danmark, i andre vestlige kulturer eller i muslimske lande.

 • Bøger om og med politikere er i høj kurs. Bøgerne giver ofte indsigt og forståelse i, hvad der foregår på Christiansborg og nærmeste omegn, men er også med til at forstærke den personfiksering, som i stigende omfang præger moderne politik. Med udgangspunkt i og eksempler fra Kurt Strands egen bog ”Connie Hedegaard – ikke blot til pynt” fortæller han om processen bag en politisk biografi og lægger op til diskussion om de vilkår, der skaber den moderne politik og dens udøvere.

Book Kurt Strand

Send os en uforpligtende forespørgsel på Kurt Strand og få lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Derfor skal du booke via os:

 • Hurtigt svar på forespørgsler
 • 20 års erfaring med booking
 • Altid uforpligtende forespørgsel
 • Hidden
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.