Lykke Friis

Korrespondent I Politiker I Prorektor

Om Lykke Friis:

  • Kan bookes til Folkemødet

Book Lykke Friis:

Om Lykke Friis:

Lykke Friis har i løbet af sin politiske karriere opnået mål, som de færreste af os drømmer om at nå på ét liv.

Ønsker du at booke Lykke Friis til jeres næste arrangement? Så er du altid meget velkommen til at kontakte os via bookingformularen på denne side. Vi vil vende tilbage hurtigst muligt med  information og pris på Lykke Friis.

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon +45 4615 3700, for mere information omkring priser og ledighed.

Derfor skal du booke Lykke Friis

Lykke har i løbet af sit liv været:
Fuldmægtig i Erhvervsministeriet, forskningschef ved Dansk Udenrigspolitisk Institut, Europapolitisk chef hos Dansk Industri, hun har undervist på både Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på København Universitet og på Copenhagen Business School, været Klima- og Energiminister og minister for ligestilling under VK-regeringen. Dertil har hun ydermere været udnævnt til én af de 12 EU-vismænd – end til sit exit i dansk politik, var hun tilmed Venstres EU-ordfører. Lykke er nu vendt tilbage til sit højt profilerede job, som prorektor på Københavns Universitet.

– Et CV, der er lige til at blive forpustet over!

Lykke Friis er barn af en tysk mor og en dansk far, hvorfor hendes forkærlighed og fascination af Tyskland nok stammer fra – og ikke kun tysk politik fylder, Lykke Friis er nemlig også glødende Bayern München-fan.

Lykke tilbyder tre forskellige foredrag, som alle centrerer sig om politik og samfundsrelaterede emner: Angela Merkel – Die Queen aus Berlin, Brexit – Den vanskelige skilsmisse og Europa – Hvad nu? Gennemgående for alle tre foredrag, er Lykkes fantastiske evne for at se ting, for hvad de er. Hun er skarpsindig i sin tilgang, og hendes foredrag serveres med liv og entusiasme – og hendes engagement smitter.

Book Lykke Friis her

Du kan engagere Lykke Friis ved at benytte dig af forespørgselsskemaet på siden.

Foredrag med Lykke Friis

  • Verdens mest magtfulde kvinde. Eller den frie verdens leder. Disse klichéer er for længst blevet hæftet på Tysklands kansler Angela Merkel. Og efter flygtningekrisen er Mutter Angela kommet til. Hvad er op og ned på disse beskrivelser, hvad betyder hendes østtyske baggrund, og hvad sker der med Tyskland og Europa nu, hvor hun ikke længere skal være partiformand? Det er nogle af de spørgsmål, som Lykke Friis stiller skarpt på. I foredraget trækker Lykke Friis også på personlige erfaringer med kansleren og på oplevelser under valgkampen. Foredraget er aktuelt ved, at det stiller skarpt på Tysklands og Merkels rolle i Europa og verdenspolitikken. Afslutningsvis løftes sløret for Merkel-mysteriet: hvor længe sidder Merkel som kansler, og hvem vil kunne afløse hende?

  • Sådan hedder Lykke Friis nyeste bog, der handler om Tysklands identitetskrise, som kom til udtryk under den tyske valgkamp. Grundet de mange flygtninge og migranter, der er ankommet med deres kufferter, er mange tyskere blevet usikre på deres egen rejse: hvor åbent skal Tyskland være og har landet på grund af den historiske bagage forpligtelse til at yde en særlig humanitær indsats? Med afsæt i en længere rejse i Merkels Tyskland giver Lykke Friis sit bud og ser også frem mod Mutti-mysteriet: Hvem skal afløse Angela Merkel som kansler, og vil det lykkedes Merkel i modsætning til alle forgængerne at forlade statsministeriet med et smil på læben? Lykke Friis trækker naturligvis også på sin egen dansk-tyske baggrund med et ben – eller kuffert, om man vil – i begge lande. Foredraget og bogens titel er inspireret af Marlene Dietrichs klassiker af samme navn.

  • Den 23. juni 2016 stemte et flertal af briterne nej til fortsat medlemskab af EU. Premierminister David Cameron trådte tilbage, og siden har britisk politik ikke være den samme. Spørgsmålet er imidlertid, hvor langt tid det vil tage briterne og resten af EU at forhandle skilsmissen på plads. Hvilke medlemskabsformer kan man forestille sig, og hvilke konsekvenser vil en britisk exit få for EU-samarbejdet, Danmark og ikke mindst dansk erhvervsliv. I foredraget stiller Lykke Friis skarpt på disse spørgsmål med Tysklands Angela Merkel som den centrale mægler, ligesom hun også redegør for, hvilke konsekvenser det britiske nej kan få for fremtidens Storbritannien – Great Britain or Little England (med bl.a et selvstændigt Skotland)?

  • Vækst og indflydelse har for længst holdt store flyttedag til nye stærke økonomier i Asien. Imens har Europa travlt med at håndtere interne udfordringer, så som flygtningekrisen og Brexit. Det hele kompliceres af, at de fleste lande har mere end rigeligt at gøre med deres indenrigspolitiske situation. Efter Merkels udmelding i slutningen af oktober om, at hun ikke længere vil være formand, vil Tyskland også i stigende grad skulle vende blikket indad. I foredraget giver Lykke Friis et ”helikopter-blik” på EU’s mange udfordringer og stiller skarpt på den mest afgørende aktør, nemlig Tysklands Angela Merkel. Foredraget trækker i høj grad på Lykke Friis egne erfaringer med EU-systemet som forsker, minister og senest korrespondent.

Book Lykke Friis

Send os en uforpligtende forespørgsel på Lykke Friis og få lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Derfor skal du booke via os:

  • Hurtigt svar på forespørgsler
  • 20 års erfaring med booking
  • Altid uforpligtende forespørgsel
  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.