Hans Jørgen Bonnichsen

Tidligere chefkriminalinspektør | Foredragsholder | Forfatter

Derfor skal du booke via os

 • Hurtigt svar på forespørgsler
 • 20 års erfaring med booking

Book Hans Jørgen Bonnichsen:

Om Hans Jørgen Bonnichsen:

Hans Jørgen Bonnichsen har i 4 årtier fungeret som en af de ledende kræfter bag PET og dansk politi. Han er også aktuel som foredragsholder, hvor han åbner op for nogle af hemmelighederne og tankerne.

Ønsker du at booke Hans Jørgen Bonnichsen til jeres næste arrangement? Så er du altid meget velkommen til at kontakte os via bookingformularen på denne side. Vi vil vende tilbage hurtigst muligt med information og pris på Hans Jørgen Bonnichsen.

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon +45 4615 3700, for mere information omkring priser og ledighed.

Derfor skal du booke Hans Jørgen Bonnichsen

Hans Jørgen Bonnichsen er pensioneret chefkriminalinspektør efter 41 år i dansk politi. Efter mange år i PET bag lukkede døre, har han deltaget i og tilegnet sig en kæmpe viden om ikke kun politiets arbejde, men også om alle de emner, personligheder og historier, man som politimand står overfor.

Hans Jørgen Bonnichsen har set og oplevet meget, vi andre ikke kender til. Men den erfarne chefkriminalinspektør kan nu bookes til at løfte sløret for de tanker, overvejelser og spekulationer, man går med efter mange år i politistyrken. Bliv overrasket, forundret og få måske også selv besvaret nogle af dine spørgsmål i selskab med Hans Jørgen Bonnichsen. Hans aktuelle foredrag er: ”Mennesket i ondskaben”, ”Højreekstremismen i Danmark og Europa – et vækstgrundlag for terror?”, ”Frygt og fornuft – i terrorens tidsalder”, ”Danmark i en terrortid”, ”Kunne 11. september være undgået?” og ”Jagten på sandheden om politiets afhøringsmetoder”.

Hans Jørgen Bonnichsen er kendt fra

 • Tvivl på alt og tro på meget – Jagten på sandhed – Politiets afhøringsmetoder (2012), Rosinante
 • Frygt & fornuft – I terrorens tidsalder (2008), People´s Press
 • Hånden – en PET- og politikrønike (2006), Politikens Forlag

Book Hans Jørgen Bonnichsen

Book et foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen ved at udfylde Forespørgsels-skemaet i højre side.

Endnu mere om Hans Jørgen Bonnichsen

Hans Jørgen Bonnichsen har både en national- og en international politilederuddannelse, og er bl.a. gradueret fra FBI-National-Academy, Virginia i USA. Han har i sin fritid erhvervet sig en BA i litteraturviden med kunsthistorie fra Københavns Universitet og har taget en lang række andre universitetskurser bl.a. i symbolisme, renæssance og Islam i det 21. århundrede.

Bonnichsen har tilbragt 20 år af sit politiliv i Rigspolitichefen Rejseafdeling, populært kaldet Rejseholdet, hvor han har beskæftiget sig med alle sagskategorier fra drab og bedragerier til undersøgelse af sager mod kolleger og sluttede som Rejseafdelingens souschef. I de sidste 9 år var han operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Han er forfatter til en række fagartikler og har skrevet bøgerne: ”Hånden. En PET- og politikrønike” i 2006, ”Frygt & fornuft – I terrorens tidsalder” i 2008 og ”Tvivl på alt og tro på meget – Jagten på sandhed – Politiets afhøringsmetoder” i 2012.

Hans Jørgen Bonnichsen er i dag TV-avisens efterretningsekspert.

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen

 • Erfaringer fra 41 års politilivs møde med ondskaben. Et af Bonnichsen mest populære foredrag. Han vil ud fra personlige oplevelser og erfaringer høstet gennem eget liv og ikke mindst tiden på Rejseholdet og i PET fortælle om den ”ondskab,” han har mødt. Det er en rejse, der fører os ind i ”mørket” fra danske provinsbyer over ”Ground Zero” i New York til interneringslejren på Guantánamo. Han vil fortælle om hvor svært, men vigtigt det er at kunne se mennesket i ondskaben.

 • Med baggrund i sin PET-erfaring og med eksempler fra konkrete sager vil Bonnichsen fortælle om bekæmpelsen af højreekstremismen i Danmark og Europa. Han fortæller om ekstremismens ideologier, aktiviteter og vurderer dens potentiale og trusler for de vesteuropæiske samfund.

 • Skal vi danskere frygte terror? Eller skal vi forholde os fornuftigt til terrorismens uvæsen, som vi forholder os fornuftigt til en lang række af ”moderne svøber” som forurening, livsstilssygdomme, klimapåvirkninger osv.? I denne debatbog fortæller den tidligere PET-chef og terrorekspert Hans Jørgen Bonnichsen om sin erfaringer med terrorismens væsen gennem sit professionelle virke i efterretningsvæsenet fra arbejdet i marken og til chefstillingen. Bonnichsen beretter, hvordan man med fornuften i behold håndterer en terrortrussel.

   

 • Foredraget handler om terrorismens rødder, tankesæt og metoder og hvordan PET arbejder med at forhindre og modvirke terror i Danmark og en beskrivelse af truslen mod Danmark. Ved udvalgte eksempler fortælles om PET’s arbejde med at modvirke og forhindre spionage, ekstremisme og terrorisme i Danmark og hvorledes PET arbejder med at styrke sikkerheden i Danmark.

 • Foredrag ved Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef for PET, og Rasmus Dahlberg, historiker og forfatter

  Terrorangrebene i USA den 11. september 2001 er uden sammenligning den mest markante internationale begivenhed i de fleste nulevende danskeres bevidsthed. For alle, der oplevede flyene flyve ind i bygningerne i New York og Washington gennem medierne, vil der være et ”før og efter” 11. september. Med udgangspunkt i deres bidrag til den aktuelle antologi ”11. september – verdens tilstand 10 år efter” vil Bonnichsen og Dahlberg diskutere kontrafaktiske vinkler på emnet – altså om terrorangrebene kunne være undgået, og hvad de alternative konsekvenser kunne have været, hvis centrale aktører havde handlet og valgt anderledes

 • Hans Jørgen Bonnichsens bog ”Tvivl på alt og tro på meget -Jagten på Sandheden - Politiets forhørsmetoder” udkom i 2012. Hør om hvordan en afhøring egentlig foregår, og hvordan man når ind til benet på de mest hårdhudede kriminelle. Foredraget kommer ind bag afhøringslokalernes mørklagte ruder og vil illustrere denne verden ved hjælp af Bonnichsens egne erfaringer og sit omfattende internationale samarbejde med FBI, CIA og andre landes politimyndigheder. Med afsæt i bogen fortælles der om de forskellige afhøringsmetoder, der er udviklet til brug i ”Jagten på sandheden”. Foredraget vil rive sløret af de mange myter der eksisterer om afhøringer, men også fortælle om offentlighedens pres på afhøreren, når der er tale om højt profilerede, frygtindgydende og afskyvækkende sager som f.eks. drab og seksuel udnyttelse af børn, hjemmerøverier og terrorsager. Et pres der kan medvirke til brug af manipulerende teknikker og metoder med deres negative konsekvenser, f.eks. justitsmord.

   

 • Den 9. november 2019 er det 30 år siden, at Berlinmuren faldt. I foredraget vil Bonnichsen belyse spionagens betydning under den kolde krig. Han vil tage publikum med tilbage i tiden og tager folk med i sager, som han selv har efterforsket.

 • 5000 unge sønderjyder mistede livet under Første Verdenskrig, og det var under en kamp, som ikke var deres. I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev igen blev forenet med Danmark, og Hans er selv et barn af grænselandet og vil i dette foredrag drage publikum med i hans families historie.

Book Hans Jørgen Bonnichsen

Send os en uforpligtende forespørgsel på Hans Jørgen Bonnichsen og få lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.

Derfor skal du booke via os:

 • Hurtigt svar på forespørgsler
 • 20 års erfaring med booking
 • Altid uforpligtende forespørgsel
 • Hidden
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.